12 Ocak 2011

Juan of the Dead


Küba, İspanya ve Meksika ortak yapımı olan  Juan of the Dead (Juan de Los Muertos)'in çekimlerine 1,3 milyon euroluk bir bütçeyle 2010 yılı Eylül ayında başlandı. Yapımcılar Gervasio Iglesias ve Inti Herrera filmi Cannes sularında pazarlamaya çalışırken ortaya çıkacak olan sonuç gerçekten insanı merak ettiriyor. Yurdumuzda bile yakın tarihte çıkan ve yine bir adada geçen bir zombi filmi olduğunu düşününce Kübalılar ne yapacak insan ister istemez merak ediyor. Hele ki Pakistan gibi bir ülkeden bile çıkan ve gayet hastası olduğum Hell's Ground aklıma geldikçe Hollywood-dışı yabancı zombi filmlerini daha fazla dört gözle bekler oldum.

Alejandro Brugues tarafından yönetilen Juan of the Dead'le ilgili sızdırılan tek bilgi afişi ve konusu. Afişini zaten yukarıda görüyorsunuz. Filmin konusu da şöyle: Alexis Diaz de Villegas'ın canlandırdığı Juan, 40 yaşında işsiz güçsüz bir adamdır. Bir gün Havana'yı zombiler basar Juan bununla başa çıkmanın tek çaresinin bir kahraman olmak olduğuna karar verir. İnsanlara -belli bir ücret karşılığında- yardım etmeyi görevi haline getirir. İnsanlar yavaş yavaş adadan kaçmaya başlarken Juan oluşan kan gölü içerisinde ülkesini ve adasını korumaya çalışır.

Filmin bütçesi düşük gibi görünse de Küba standartları için oldukça yüksek bir bütçe sayılıyor. Elimizdeki bilgilere bakınca filmin Shaun of the Dead gibi bir zombi-komedi filmi olacağını söylemek hiç de güç değil. Juan of the Dead'in piyasaya çıkış tarihi ise belirsiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder