13 Ocak 2011

Zombie Honeymoon (2004)


Romantik-zombi-komedi filmi olan Shaun of the Dead ile aynı sene çıkan romantik-zombi filmi Zombie Honeymoon'un ikincisi yoldayken ilkinin incelemesini yazayım da izlemeyen izlesin diye düşündüm. "Hastalıkta ve sağlıkta" mantığını sonuna kadar yaşatan filmde "ölüm bizi ayırıncaya kadar" teması pek yaşatılmıyor. David Gebroe'nun yazıp yönettiği filmde birkaç korku filminde oynamış olan Tracy Coogan ve ufak tefek film ve dizilerde rol almış olan Graham Sibley başrolleri paylaşıyor. 


Yeni evli olan Denise ve Danny, balayı için bir aylığına Denise'ın amcasının New Jersey sahilinde bulunan kulübesine giderler. Bir gün denizden bir adam çıkagelir ve Danny'ye saldırarak ağzına siyah bir sıvı kusar. Danny fenalaşır ve hastaneye kaldırılır. Hastanede ölü olduğu söylenen Danny 10 dakika sonra canlanır, bir gece hastanede tutulur ve ertesi gün serbest bırakılır. Zamanla Danny'de tuhaf bir şeyler olduğunu anlayan Denise kocasına büyük bir aşkla bağlı olduğu için bunları örtbas etmeye çalışır. Vejetaryen olan Danny ete, özellikle de insan etine muhtaçtır. Zamanla çürüyüp daha da vahşileşmeye başlar. Denise, kocasının cinayetlerini açığa çıkarmak yerine kendisini cinayetlerin izlerini yok ederken bulur.

David Gebroe, Denise ve Danny karakterlerini yaratırken kız kardeşi ve eniştesinden ilham aldığını söylüyor. Yönetmen ilk filmini bitirdikten sonra, 2002 yılında kardeşinin kocası bir sörf kazasında ölmüş. Kardeşinin bir sanatçı olması ve Portekiz'e taşınması da filme yansıtılmış. Hollywood Gothique sitesiyle yaptığı bir röportajda Gebroe, "kaderin zalim eli"ni temsil etmek için zombiyi seçmesinin nedeninin kardeşi ve eniştesinin psychobilly müziği ve Fulci'nin Zombie filminin hayranı olmalarına bağlıyor. Zaten filmdeki video dükkanındaki tezgahtar da Zombie filminin tişörtünü giyiyor. Aynı zamanda yine video dükkanında geçen sahnede, bir müşterinin "kötü" diye nitelendirdiği ve fazladan para ödemek istemediği film de yönetmenin ilk filmi The Homeboy



Film basında ve eleştirilerde gayet yüksek puanlar almış. Variety dergisi filme "güçlü ve güzel bir film" derken, Salon.com sitesi "rahatsız edici, kanlı bir film ve aynı zamanda David Cronenberg'ün Sinek filminden beri karşılaşılmayan trajik bir aşk hikayesi" demiş. 

İkincisini yine David Gebroe'nun yönettiği filmin başrolünde de yine Tracy Coogan oynuyor. Ve hoş bir sürpriz: ikinci filmin yapımcısı, ilk filmin büyük bir hayranı olan ünlü korku filmi yönetmeni John Landis. Bir hafta gibi kısa bir sürede geçen ilk filmden sonra devam filminin 15 sene gibi bir zamana yayılacağını söyleyen David Gebroe "Denise öncekinden daha güçlü... ve daha da deli!" diyor. Bu yıl ülkemizde de gösterime girecek olan Zombie Honeymoon 2 şimdiden bekleme listemde.

Sonuç olarak; Zombie Honeymoon sevdiğiniz kişi ile izleyebileceğiniz güzel bir zombi filmi.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder