12 Ocak 2011

The Sky Has Fallen (2009)


Para kazanmak için çekilen filmlerin kendini belli ettiği gibi film izlemeyi seven kişiler tarafından yapılan filmler de her zaman kendisini belli eder. The Sky Has Fallen da film izlemeyi seven kişiler tarafından yapılmış. Filmi izlerken bir çok filmden, özellikle Ryuhei Kitamura'nın Versus'undan esinlenmeler görebilirsiniz.  Yazarı ve yönetmeni Doug Roos tarafından "post-apokaliptik bir aşk hikayesi" olarak tanımlanan film, iyi bir film yapmak için milyonlarca dolarlık bir bütçeye ihtiyaç olmadığını kanıtlıyor. Missouri eyaletinin ormanlarında 25 günde çekilen film, 2009 Indie Gathering Uluslararası Film Festivali'nde ve 2009 Freak Show Uluslararası Film Festivali'nde En İyi Film ödülünü alırken 2009 British Film Festival'de En İyi Film Müziği dalında aday gösterilmiş.


Nihayet kıyamet kopmuş ve insanların tamamına yakını ölüp zombilere dönüşmüştür. Sağ kalan insanlar ise hayatta kalmak için medeniyete uzak yerlere kaçmışlardır. Lance ve Rachel sığındıkları ormanda karşılaşıp mücadelelerine beraber devam etmeye çalışırlar. Lance usta bir şekilde samuray kılıcı kullanabilmektedir ve amacı öldürebildiği kadar zombi öldürmektir. İşin içine zombi olmayan ama zombilerle bir ilişkisi olduğu aşikar olan kukuletalı tipler de vardır, aynı zamanda Lance ve Rachel arasında bir aşk da filizlenmek üzeredir.


The Sky Has Fallen, tecrübesiz kişilerin yaptığı bağımsız ve mikro bütçeli filmlerden beklenmeyecek kadar başarılı bir film. Senaryo ve oyunculukların iyi olduğu kadar yönetmenin de ne yaptığını bildiği belli oluyor. Bunların yanı sıra makyajlarda ve hareketli katliam sahnelerinde de göze batan pek fazla bir şey olmayınca ortaya zevk alarak izlenip insanlara tavsiye edilebilecek bir seyirlik çıkıyor. Durmadan "kesin şimdi film sıçacak" diye düşünmeme rağmen filmde pek fazla bir kusur bulamadım. Filmi "malum" yöntemlerle elde edemezseniz resmi sitesinden 10 dolar gibi bir fiyata satın alabilirsiniz.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder